Op 16/09/2017 staken we het vuur nog eens onder de brouwketel. Al is dat met onze elektrische “Grainfather”-brouwketel natuurlijk relatief.
Deze keer was het de beurt aan Rob om een recept te ontwikkelen en was hij dus de brouwer van dienst.
Trouwe dienaren Tom en Dirk deden natuurlijk ook meer dan hun duit in het zakje.
Al voor 09:00 uur was Dirk in het lokaal in de weer en was er al brouwwater aan het opwarmen.
Prachtig! Alleen… De brouwketel was nog niet helemaal gemonteerd en al het water moest dus overgeheveld worden naar een andere ketel.
Dat dit een storing veroorzaakte waardoor de veiligheid van de brouwketel was geactiveerd en dat de resetknop onderaan het toestel staat ontdekten we pas drie kwartier later.
Enfin, genoeg tijd dus intussen om de mout te malen en de speltvlokken week te maken.
Met enige vertraging gingen we aan de slag en oefening baart kunst, zo blijkt.
We beginnen ons toestel onder de knie te krijgen en tegen de middag stroomde prachtig heldere blonde wort uit de ketel, klaar om gekookt te worden met twee hopsoorten.
Dit is veelbelovend voor de kruidige tripel die we voor ogen hebben.
Terwijl we dit verslagje typen staan twee mandflessen van elk 10 liter gezellig te broebelen.
We hebben de wort namelijk opgedeeld in twee mandflessen om met twee verschillende gisten te kunnen experimenteren.
We houden u op de hoogte van het resultaat!