De in 2004 opgerichte brouwerij Les 3 Fourquets is gevestigd in een 17de eeuwse hoeve.
De brouwerij is de laatste jaren stilaan uitgegroeid tot een vaste waarde in het bierlandschap met de reeks “Lupulus”-bieren.
De nieuwste versie is de hoppige “Hopera”.
Bij het openen van het flesje ontsnapt heel veel druk.
Daardoor gaat de gistbodem in het bier wervelen en wordt dit goudblond behoorlijk troebel.
Dat is op zich niet erg, maar er is geen andere keuze dan de gist mee te degusteren.
De spierwitte schuimkraag is mooi wandklevend.
Het bier ruikt heel hoppig, bloemig.
Bij een dergelijk hoppig bier zou je vandaag heel wat citrus in de neus verwachten, maar dat blijft uit.
Het is eerder groene hop die in de neus zit.
Er duikt ook wat zwavel op, de zwavel doet denken aan wat onaangename zeelucht.
Jammer genoeg begint dat laatste te overheersen.
De smaak zet volmondig aan, maar gaat dan direct over naar strak bitter.
Na de hoofdsmaak blijft bijna alleen die strakke bitterheid over. Jammer dat ook die ziltigheid blijft hangen.
Als dit als IPA bedoeld is, zijn er boeiendere en complexere bieren op de markt.
Dit is naar ons gevoel een van de meest bittere bieren die je in de drankenhandel kunt krijgen.
Voor ons toch eerder weinig evenwichtig en gericht op bitterheid. Wel smaakvol voor 6% alc.
Op de website lezen we dat dit bier “slechts” 35 IBU zou hebben en gebrouwen is met de fijnste hoppen.
Naar ons gevoel is dit veel bitterder en de “verfijnde” verwachting is niet echt ingelost.
3 hopbellen, maar dan wel met de hakken over de sloot.