Zondag 4 september werd een uitermate spannende dag voor ons. Zoals je kon lezen in het Biernieuws beschikken we niet alleen over een nieuw lokaal, maar ook over een nieuwe brouwketel.
Alles nieuw dus!
Omdat alles nieuw was, en op herhaaldelijke vraag van onze sympathisanten (hé Gino), maakten we deze keer een recept voor een vrij klassieke blonde tripel.
Ambibrew zou natuurlijk Ambibrew niet zijn als daar niet een kleine “twist” in zou zitten, dus werd er een klein beetje citrushop gebruikt naast de klassieke kruiden zoals koriander en oranjeschil.
Techneuten Dirk en Pascal konden zich uitleven bij het samenstellen van de brouwketel terwijl de mout geschroot werd, en eens dat achter de rug was konden we echt beginnen brouwen.
We leerden ons nieuw toestel kennen met vallen en opstaan, maar echt grote problemen ondervonden we niet en tegen 4 uur zat de nieuwe Tripel in de gistingsflessen.
Het resultaat laat nog even op zich wachten, wij kijken er alvast met de volle goesting naar uit :-).