We waren nog maar amper bekomen van het bierfestival of de volgende activiteit stond al op ons te wachten.
Op 01/05/2014 brouwden we nog eens zelf aan café ’t Kruisken.
Vorig jaar brouwden we ook op 1 mei aan café ’t Kruisken. We doopten toen ons bier Freya, maar zoals jullie konden lezen in vorige editities van Ambibrew was Freya ons niet erg gunstig gezind.
Door een lekkend vat verloren we toen 80 liter bier.
De naam van ons 1-mei-bier was dan ook toepasselijk gekozen “Lucky Shot”. Tom had het recept samengesteld en tegen negen uur schoten we in gang.
Het weer was veel beter dan men voorspeld had en dus konden we lekker buiten op het terras brouwen. Café ’t Kruisken was ook open, je kon er ons Ambibrew-bier in avant-premiere proeven en aanschaffen, en dus was de belangstelling voor ons brouwsel redelijk groot.
De hele dag werd het een komen-en-gaan van mensen die ons wel eens (weer) aan de slag wilden zien of een biertje kwamen proeven.
Oh, ja, nog iets over het bier dat we gebouwen hebbben.
Ondanks de zomerse brouw-omstandigheden zal het een eerder
winters biertje worden.
Een donker bier waaraan geturfde whiskymout is toegevoegd.
Dat zou het bier zijn rokerig karakter moeten geven.
Na afloop dronken we zoals gewoonlijk nog een goed glas.