De boog moet niet altijd gespannen staan dus trokken we met het eindejaar eens naar Gent om daar in restaurant Belga Queen, op de Graslei, het brouwersmenu te degusteren.
We begonnen onze tocht door Gent in de late namiddag op een verrassend plaatsje dat onze secretatis kende: De Stokerij (Tichelrei).
In deze oude jeneverstokerij (voordien brouwerij) bewonderden we eerst de bewaarde authenticiteit, zowel buiten als binnen.
De schouw van de oude stokerij is een mastodont in vergelijking met de rest van het gebouw.
We konden er een biertje proeven van eigen recept, gebrouwen voor “De Stokerij”: Een Staminee (blond of donker).
De blonde versie viel in elk geval in de smaak wegens zijn uitgesproken hoppigheid.
Veel tijd om op onze lauweren te rusten hadden we niet, want intussen waren ook Pascal en Nathalie in Gent gearriveerd en wij gingen dus naar hen op zoek om ons bestuur te vervolledigen.
Eenvoudiger gezegd dan gedaan op de Gentse kerstmarkt…
We geven het toe… We waren onder de indruk van de vernieuwde Gentse kerstmarkt dit jaar.
Een ruime kerstmarkt met veel kraampjes en ontelbare lichtjes. En hier en daar een “stube” waar je de bieren van Lachouffe kon drinken.
Gelukkig dat die er nog waren want een plaatsje vinden in een café zat er op zaterdagavond echt niet meer in.
Genoeg aperitief. Het werd tijd voor het echte werk.
Wij dus naar restaurant Belga Queen.
Het restaurant is gelegen in hét toeristisch centrum van Gent aan de Graslei.
Het heeft overigens één van de oudste trapgevels ter wereld.
Het volledige gebouw is een beschermd monument.
De inrichters van het gebouw hebben daarom een erg origineel concept bedacht waardoor het hele interieur los staat van het gebouw.
Een hyper-modern stellingencomplex zorgt dat je op verschillende niveaus kunt tafelen.
Wij kiezen voor het “Brouwersmenu”. De ober, deelt ons mee dat dit menu “brouwersmenu” heet omdat er vroeger aangepaste bieren bij geserveerd werden.
Nu niet meer dus… Jammer.
Het valt ons overigens op dat de ober niet al te veel kent van bier of de producten die hij opdient…
Over het algemeen kunnen we kort zijn over het restaurantbezoek. Oké, maar te weinig.
De drankenkaart is oké, maar beperkt; de gerechten zijn stuk voor stuk wel oké, maar te weinig en de vriendelijkheid van de bediening kon ook iets meer zijn.
Dat zorgde er wel voor dat we nog een plaatsje hadden voor een digestief in een andere zaak.
We doken in één van de kelders in het centrum van Gent die omgevormd zijn tot sfeervolle cafés en dronken er nog een (of meerdere) Troubadour Magma …