Zeer donker bier met licht beige sterke schuimkraag. Het bier heeft in de verte een rode schijn.
De waarnemingen voor het aroma zijn blijkbaar heel persoonlijk. Sommigen ruiken Mon-Cheri pralines en drop en anderen caramelsnoepen. Iedereen ervaart een stevig alcoholboost in het aroma.De smaak zet zeer vol aan met duidelijke gebrande toesten van gebrande mout en koffie. Ook duidelijke toetsen van chocolade. Het geheel is wel zoet met een licht citrus-aroma. Dit doet denken aan koffie met Napoléon Mandarin hetgeen tot onze verbazing een “Belgian Coffee” genoemd wordt.
De afdronk blijft lang zoet hangen, maar er volgt nog weinig variatie. Sommigen vinden dit wat op het plakkerige af. Dit is geen stout, maar wel een sterk donker bier met duidelijk verschillende gebrande toetsen. Eerder een quadrupel. Een biertje dat voor- en tegenstanders zal kennen.
Quadrupel gerijpt op bourbon vaten ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Sam Vanderstraeten (brouwerij Hopsasam 🙂 ) is zowel Zytholoog als kaasaffineur. Het bier heeft dan ook “10” als thema. 10 % alc en 10 ingrediënten. Mooi verhaal en een opvallend etiket dat de meningen verdeelt. Verdiende 4 hopbellen!