Op 18 maart bij het ontluiken van de lente was het tijd om ons nog eens toe te leggen op onze core-buisiness… hobbybrouwen…
We ontwikkelden een receptje voor een kruidige fruitige tripel. Zoals u ons kent probeerden we niet om een bestaand bier te imiteren, integendeel, het is een uitdaging om tussen zovele tripels iets te vinden dat voldoende karakter heeft om zich te onderscheiden.
Dat proberen we te bereiken door te werken met speltmout en speltvlokken.
Spelt is het “oergraan” waaruit ooit tarwe ontstond.
Het gebruik van spelt resulteert in een volmondig bier met een lichtjes zurige toets in de afdronk.
Verder gebruikten we naast een basishop ook een Amerikaanse “Liberty”-hop die wat citrus in de neus heeft en een unieke kruidenmengeling.
Voor het eerst maakten we ook gebruik van onze nieuwste investering: de Fermentasaurus!
Een nieuw gistingsvat met een maximum capaciteit van 30 liter.
Momenteel staat het proefbrouwsel van 20 liter nog te gisten en zijn we dus gedwongen om geduld te oefenen.
Als het resultaat goed bevonden wordt gaat het wellicht in productie bij een erkende brouwerij en zult u dan ook onze nieuwste creatie, hopelijk nog in de zomer, aan de lippen kunnen zetten.